Via Rumania Cultura

APLEC INTERNACIONAL la Timișoara

  

Asociaţia ViaRumania Cultura, ADIFOLK Barcelona(Associació per a la difusió del folklore), Primăria Municipiului Timişoara și Consulatul Onorific al Spaniei în Timişoara organizează în perioada 8-10 August 2014, la Timişoara, cel mai mare şi impresionant festival catalan din afara Spaniei. Peste 500 de artişti catalani vor participa alături de grupuri din România la un eveniment extrem de interesant şi de spectaculos incluzând tradiţionalele parade cu giganţi, jocuri cu foc, turnuri umane şi multe alte repere ale tradiţiei catalane.

 

“Organizarea festivalului reprezintă un succes şi o recunoaştere a Timişoarei ca important centru cultural şi turistic în România şi în regiune. Alegerea Timişoarei se bazează pe avantajele de infrastructură culturală – săli de spectacole, scene în aer liber, capacitate de organizare , logistică (zboruri directe cu Barcelona multiple în Timişoara şi regiune care pot deservi 1500 de participanţi străini într-o perioadă scurtă), dar şi din considerente de deschidere spre cultură şi multiculturalitate. Dincolo de momentele artistice extraordinare care sunt oferite timişorenilor pe parcursul unui weekend, APLEC Internacional reprezintă o oportunitate unică pentru Timişoara ca vizibilitate în una din regiunile considerată a fi motor al Europei. Astfel de evenimente construiesc relaţii stabile de colaborare culturală, extrem de importante pentru dimensiunea europeană a candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021”

Dan Diaconu – viceprimarul Timişoarei.

 

Articole
Peste 500 de artişti catalani participă, împreună cu grupuri din România la un eveniment de mare frumuseţe, foarte interesant şi spectaculos, care include defilări (parade) cu giganţi, spectacole cu foc (focuri de artificii), turnuri umane (castele) şi multe alte activităţi tradiţionale catalane
Se cauta voluntari pentru festivalul ce se va desfășura între 8 si 10 august, cel mai mare şi mai impresionant festival catalan sărbătorit anual în afara regiunii Catalonia.
APLEC Internacional la Timişoara, 8-10 August. Peste 500 de artişti catalani vor participa alături de grupuri din România la un eveniment extrem de interesant şi de spectaculos incluzând tradiţionalele parade cu giganţi, jocuri cu foc, turnuri umane şi multe alte repere ale tradiţiei catalane.
Videoclip din cadrul festivalului de folclor catalan Aplec Internacional, cea de-a 27-a ediției. Timișoara
Imagini din cadrul festivalului catalan Aplec Internacional - Timișoara 2014.Mulțumim fotografilor noștri: Cristina Alexandrescu, Svetomir Petrovici și Andrei Balint!
Comunicat de presă 2014 al celui mai mare festival catalan la Timişoara

Cu mândrie anunțăm:
CEL MAI MARE FESTIVAL INTERNAŢIONAL CATALAN LA TIMIŞOARA (Comunicat de presă)

 

APLEC INTERNACIONAL la Timişoara, 8-10 August
Timisoara-14.02.2014

 

ADIFOLK Barcelona(Associació per a la difusió del folklore), Primăria Municipiului Timişoara, Consulatul Onorific al Spaniei în Timişoara şi Asociaţia ViaRumania Cultura organizează în perioada 8-10 August, la Timişoara, cel mai mare şi impresionant festival catalan din afara Barcelonei. Peste 500 de artişti catalani vor participa alături de grupuri din România la un eveniment extrem de interesant şi de spectaculos incluzând tradiţionalele parade cu giganţi, jocuri cu foc, turnuri umane şi multe alte repere ale tradiţiei catalane.

 

Luni, 11.02.2014, s-a semnat la Barcelona, Castelul Montjuic, Acordul de Cooperare între Primăria Municipiului Timişoara, reprezentată prin Dan Diaconu - viceprimar, ADIFOLK, reprezentată prin preşedintele Juan Gomez, reprezentanţi ai autorităţilor catalane şi Asociaţia ViaRumania Cultura, reprezentată de Consulul Onorific al Spaniei la Timişoara, Jose Miguel Vinals privind organizarea celui mai mare eveniment cultural internaţional în Timişoara, prin prisma numărului de participanţi străini şi a vizibilităţii evenimentului în străinătate. APLEC Internacional este cel mai mare festival catalan ce se desfăşoară în afara graniţelor ţării şi care aduce la Timişoara peste 500 de artişti, grupaţi în 22 de grupuri artistice, împreună cu alţi 1000 de însoţitori din întreaga Catalunie. Evenimentul este sprijinit de Primăria Barcelonei şi Guvernul Catalan. APLEC Internacional se află la cea de a 27-a ediţie, pentru prima dată în Europa de Est, printre oraşele care au găzduit acest eveniment aflându-se Amsterdam, Copenhaga, Manchester, Paris, Lisabona sau Verona.


“Organizarea festivalului reprezintă un succes şi o recunoaştere a Timişoarei ca important centru cultural şi turistic în România şi în regiune. Alegerea Timişoarei se bazează pe avantajele de infrastructură culturală – săli de spectacole, scene în aer liber, capacitate de organizare , logistică (zboruri directe cu Barcelona multiple în Timişoara şi regiune care pot deservi 1500 de participanţi străini într-o perioadă scurtă), dar şi din considerente de deschidere spre cultură şi multiculturalitate. Dincolo de momentele artistice extraordinare care sunt oferite timişorenilor pe parcursul unui weekend, APLEC Internacional reprezintă o oportunitate unică pentru Timişoara ca vizibilitate în una din regiunile considerată a fi motor al Europei. Astfel de evenimente construiesc relaţii stabile de colaborare culturală, extrem de importante pentru dimensiunea europeană a candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021”Dan Diaconu – viceprimarul Timişoarei.


La evenimentul din august şi-au anunţat participarea miniştri ai guvernului catalan, precum şi înalţi oficiali ai Primăriei din Barcelona. Până la momentul festivalului, Timişoara va beneficia de de evenimente de vizibilitate în mass media catalana, dar şi în rândul oamenilor de afaceri catalani. Se încearcă de asemenea organizarea unei misiuni economice în Timişoara pentru stabilirea de relaţii de afaceri în cea de a doua jumătate a acestui an.

 

Direcţia Comunicare Primăria Municipiului Timișoara

 

Notă:
Semnarea Acordului – Jose Miguel Vinals, Dan Diaconu, Juan Gomez

 

 

www.viarumania.com