Via Rumania Cultura

Sant Jordi - O seară catalană

23 aprilie 2010. Librăria Cărtureşti Timişoara

Trandafiri şi muzică de chitară, scriitura lui Eduardo Mendoza, cea a lui Javier Cercas, lumea explozivă a minţii lui Dali, aerul luminos şi culorile Barcelonei.

Sărbătoarea catalană Sant Jordi a adunat timişorenii în 23 aprilie 2010, la Librăria Cărtureşti din Iulius Mall.

Participanţii au fost răsfăţaţi cu cărţi, trandafiri şi gustări catalane. De asemenea, au fost tombole, concursuri şi muzică live.

Articole
¡Feliz Sant Jordi! Trandafiri și cărți. 23 aprilie. Barcelona. Astăzi este ziua dedicata celebrarii patronului spiritual al Cataloniei, Sant Jordi.
Sambata 23 aprilie, intre orele 10:00-20:00, pe strada pietonala Mercy din Timisoara sarbatorim Ziua Internatională a Cartii printr-un eveniment care aduce impreună trandafiri, literatura si muzică - El dia de Sant Jordi.
De Ziua Internațională a Cărții am încercat să aducem mai aproape de timișoreni tradiția de Sant Jordi de la Barcelona: aceea de a dărui o carte, și de a primii în schimb un trandafir. Aici rezumatul zilei.

Ieri, de Ziua Internațională a Cărții, deși vremea nu a ținut cu noi, am încercat să aducem mai aproape de timișoreni tradiția de Sant Jordi de la Barcelona: aceea de a dărui o carte, și de a primii în schimb un trandafir. 

 
 
Activitățile ce au avut loc, la Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis, au fost care de care mai diverse (muzică, teatru, dans, pictură, lectură, prezentare), dar toate au avut ca actor principal- Cartea. 
 
Pe această cale vrem să mulțumim publicului prezent și tuturor colaboratorilor: Cărtureşti TimişoaraLa Două BufniţeLibrăria Cartea de NisipDeutsches Kulturzentrum TemeswarLiceul J L CalderonNikolaus Lenau High SchoolLiceul Ion ViduInstitutul Francez Timisoara - Institut français de TimisoaraDancer Project TimisoaraConsolato Onorario d'Italia a Timisoara, Bibliotecii Județene Timiș, domnului Slavomir Gvozdenovici și domnului Goran Mrakici,autoarelor cărții "Despre iubire"- Clubul de la Timișoara, domnului Cornel Ungureanu și Elenei Jebelean, Unfold Motion, domnului Virgiliu Vitan și Kiwanis Club Timisoara, Ilincăi Ilian, și în special gazdelor noastre- Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis și Caffe Klapka
 
 
În continuare, câteva poze de la eveniment: 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.viarumania.com