Via Rumania Cultura

Proiecte

Articole
Imaginea Spaniei în România/ ¿Qué opinan los rumanos de España?
Nu ratați o expoziție inedită, ce aduce în prim-plan povești adevărate, dovezi de curaj, și sacrificiu personal. "Mai presus de datorie " exemplifică diplomația de ieri, dar și invocă o stare de reflexie asupra rolul diplomației de azi, și de mâine.
In perioada 8-13 aprilie 2013, Timisoara va fi pentru a doua oara gazda culturii spaniole. Zilele Culturii Spaniole, editia a II-a, vor aduce in orasul nostru personalitati din Spania, de la jurnalisti, la scriiitori, muzicieni, dansatori si altii. Si in acest an vor fi workshop-uri, spectacole, vizionari de filme, conferinte la care pot participa gratuit toti timisorenii interesati.
Hablas español? Participa la concurs si poti castiga colecții de cărți spaniole de referință sau a marelui premiu, o excursie de 3 zile la Barcelona! Asociația VIA RUMANIA CULTURA, organizează împreună cu Departamentul de Limbă Spaniolă al Universității de Vest Timișoara, un concurs de traducere de poezie spaniolă.
Sâmbătă, 18.02.2017, la orele 18:00, Comunitatea Evreilor din Timișoara vă invită la un concert inedit de muzică sefardă susținut de artistul sârb Nikola Salacanin. Nu ratați un eveniment deosebit, încărcat de ritmuri din trecut!
O trupă de flamenco sosită din Spania va iniția pe toți cei tentați în a învăța mișcările pasionale ale acestui renumit dans spaniol!
Un spectacol inedit de flamenco susținut de 3 artisti spanioli, in cadrul Universitatii de Vest din Timișoara!
Luni, 3 aprilie 2017 începe la Timișoara o nouă Ediție Cafékultour! Ediția cu numărul 13, sau Ediția cu Noroc, cum o numesc organizatorii promite muzică, improvizație, dans, teatru și film în cele mai frumoase locuri ale orașului.
Workshop- Duminică- 2 aprilie 2017- Casa Artelor Timișoara
Miercuri, 5 aprilie 2017 Via Rumania Cultura, în colaborare cu Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara a participat la Zilele Filmului European -CulturActiva- organizat de Centrul de Informare Europe Direct Timișoara și Instituția Prefectului Timiș.
Ziua de 23 aprilie înseamnă carte, dragoste și primăvară la Timișoara pentru că e ziua în care în toată lumea se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții. La Barcelona, evenimentul este cunoscut sub numele Sant Jordi și în această zi, femeile oferă bărbaților cărți, iar bărbații oferă în schimb, trandafiri. Duminică, 23 aprilie, vom aduce din nou acest obicei și în orașul de pe Bega.
În perioada 9- 19 iunie vã invitãm la o cãlãtorie nocturnã prin Spania, în care veţi avea ocazia sã descoperiţi monumente, peisaje, sãrbãtori şi locuri emblematice din cele 17 comunitãţi autonome care alcãtuiesc aceastã ţarã.

Cu sprijinul Ambasadei Spaniei la Bucureşti, Consulatul Onorific al Regatului Spaniei la Timișoara și Asociația Via Rumania Cultura au adus expoziția fotografică "Nopți spaniole" la Timișoara.

 

Vã invitãm la o cãlãtorie nocturnã prin Spania, în care veţi avea ocazia sã descoperiţi monumente, peisaje, sãrbãtori şi locuri emblematice din cele 17 comunitãţi autonome care alcãtuiesc aceastã ţarã.

 

Spania ocupă poziția a treia din lume în ceea ce priveşte numărul de turişti străini şi tot a treia, cu cel mai mare număr de locuri înscrise pe lista Patrimoniului Comun al Umanităţii UNESCO. De asemenea, este ţara cu cele mai multe arii naturale protejate declarate Rezervaţii ale Biosferei.

 

De la Sarbãtoarea lunii aprilie din Sevilla (Feria de abril) pânã la San Fermín din Pamplona, de la Pirinei pânã la vulcanul Teide, de la Catedrala din Santiago de Compostela pânã la Alhambra din Granada, Spania are câte ceva de oferit pentru fiecare. 

 

Expoziția "Nopți spaniole" se poate vizita între 8-19 iunie și este amplasată în holul central al Universității de Vest din Timișoara. 

 

Sperãm sã vã bucuraţi de aceastã experienţã.

 

Cãlãtorie plãcutã!

 

 

 

www.viarumania.com