Via Rumania Cultura

Concursul de traducere Via Rumania


Organizat de Asociația Via Rumania Cultura împreună cu Lectoratul de Limbă Spaniolă al Universităţii de Vest Timişoara, concursul urmăreşte să promoveze literatura spaniolă şi să încurajeze traducerile de poezie.

Juriul este format din persoane de specialitate, Ilinca Ilian, profesor universitar de limbă spaniolă în cadrul Universității de Vest Timișoara, Adrian Bodnaru, poet și Viorel Marineasa, editor, publicist, eseist.

 

Articole
Perioada de înscriere: 25 septembrie - 20 noiembrie 2014 În funcție de reușita traducerii literare și a gradului de stilizare al poeziilor, premiem cea mai bună participare cu o excursie de 3 zile intr-un oras spaniol, la alegere!
Hablas español? Participa la concurs si poti castiga colecții de cărți spaniole de referință sau a marelui premiu, o excursie de 3 zile la Barcelona! Asociația VIA RUMANIA CULTURA, organizează împreună cu Departamentul de Limbă Spaniolă al Universității de Vest Timișoara, un concurs de traducere de poezie spaniolă.
Dupa lungi dezbateri ale juriului format din Ilinca Ilian, Viorel Marineasa si Adrian Bodnaru, dorim sa ii felicitam pe cei trei castigatori, sau mai bine spus, castigatoare!
Ieri m-am întalnit cu Octavia să căutam împreuna rețeta perfectă spre Barcelona. Nimic mai simplu, am pus o lingurită de zambete...
Octavia Sandu, câștigătoarea de anul acesta a concursului de traducere a poeziei spaniole „Via Rumania” tocmai s-a întors din Spania unde s-a bucurat de premiul aferent locului I, și anume, o excursie în Barcelona. Vă invităm să citiți mai jos gândurile sale: Uneori visez mult, încâlcit, vise cu o acţiune complicată, cu detalii surprinzătoare şi imagini pe care nu-mi amintesc să le fi văzut vreodată. Visul curge cu un firesc ameţitor şi după reguli absurde care au tot sensul din lume de parcă însăşi arhitectul piramidelor egiptene l-ar fi proiectat.

 

espanol.hotnews.ro:  VIDEO TVR Timisoara promocionará la Semana de la Cultura Española

espanol.hotnews.ro: Una cultura, una ciudad, dos países, una semana

Ora de Timis: Zilele Culturii Spaniole ajung anul acesta la ediţia a II-a

Port.ro: Zilele Culturii Spaniole la Timişoara

Evive: Zilele Culturii Spaniole 2013

Hotnews.ro: Expozitie: Goya - Cronicarul tuturor razboaielor. Dezastrele si fotografia de razboi

Adevarul.ro : Organizatorii "Zilelor culturii spaniole la Timişoara" vor promova oraşul de pe Bega la Barcelona

Ora de Timis: Un om de afaceri spaniol îşi convinge concetăţenii să investească în România. Vezi de ce preferă José Miguel Viñals Timişoara

Adevarul.ro: Ştiaţi că în Banat a existat localitatea Noua Barcelona? A fost stabilit programul "Zilelor culturii spaniole" la Timişoara

Ora de Timis: Zilele Culturii Spaniole la Timişoara au ecou la Barcelona

Timisoara Express: Flamenco, arta culinara si filme la Zilele Culturii Spaniole

Press Alert: Jurnalistul de la El Pais care l-a interpelat pe Ponta pe tema plagiatului vine la Timişoara

Tion: Lectii de flamenco si gazpacho, la Zilele Culturii Spaniole in Timisoara

West City Radio: Zilele Culturii Spaniole vor fi sarbatorite la Timisoara
News Timisoara: Zilele Culturii Spaniole, la Timişoara
Pagini de cultura: Zilele Culturii Spaniole, la a doua ediţie
de Banat.ro: Zilele Culturii Spaniole: REC
Actualitatea Timisoara: Zilele Culturii Spaniole la Timisoara

Timisoara Azi: Zilele Culturii Spaniole, la Timisoara

Marele ecran: Zilele culturii spaniole 2013

 

www.viarumania.com