Via Rumania Cultura

Ultimele știri

Articole
In perioada 25 mai-22 iunie, Ambasada Spaniei, POINT Art Hub, Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Asociația Via Rumania Cultura vă propun o vizita la Carturesti Mercy Timisoara.
Donează 2% din impozitul pe venit către Asociația Via Rumania Cultura!
Începe ediția a-IV-a a Zilelor Culturii Spaniole la Timișoara!
¿Vives o visitas Timișoara y hablas español? Entonces tienes que leer esto!
În orașul de pe Bega începe Ediția nr. 28 a Festivalului Inimilor si Spania este prezenta!
Limba spaniolă este o limbă romanică din subgrupul iberic, una dintre cele șase limbi oficiale ale ONU, și se situează pe locul doi în topul celor mai vorbite limbi a vorbitorilor ce o au ca limbă maternă- aproximativ 500 milioane de persoane.
¿Cuántas personas hablan rumano? ¿Por qué el rumano deriva del latín? ¿Hay dialectos que derivan del rumano?
Vineri, de la orele 16:00 am fost prezenți în Piața Țarcului (lângă Tribunalul Timișoara) la o nouă ediție Street Delivery.
Nu pierdeți în perioada 26-28 mai 9 filme de excepție ce vor rula în cadrul Festivalului de Film European!
În fiecare an, pe 9 mai, sărbătorim Ziua Europei.. dar 2017 înseamnă 10 ani de Uniune Europeană pentru România! Noi am sărbătorit în stil spaniol, Europa și România sâmbătă, 6 mai, la Muzeul Satului Bănățean!
Luni, Via Rumania Cultura a dat startul Cafékultour la Ambasada! Localul a devenit neîncăpător, iar invitații au putut trăi în stil pur spaniol pentru o seară! Olé!
Ne bucurăm să anunțăm concertul marelui maestru al muzicii vechi, Jordi Savall (viola da gamba & dirijor) şi a Ansamblului HESPÈRION XXI, ce va avea loc în data de 17 octombrie, de la ora 19.00, la Filarmonica Banatul Timișoara!
Maine de la orele 11 v-am pregătim un stand special amenajat unde veți găsi multe surprize pentru cei mici dar și pentru cei mari, iar de la ora 18 ne delectăm cu un recital flamenco susținut de renumita dansatoare Rosa Olympia Estrella!
Celebra Rosa Olympia Estrella vă invită la un workshop de flamenco pentru a învăța să mânuiți celebrele castanete și să deslușiți secrete ale iubitului stil de dans spaniol, în data de 9 mai, la Timișoara!!!
Raport eveniment Festivalul Zilele Culturii Spaniole la Timişoara, ediţia a 3-a 2 - 5 decembrie 2014
Incepe concursul național de traducere a poeziei spaniole ”Via Rumania” (25 septembrie - 20 noiembrie 2014)
Peste 500 de artişti catalani participă, împreună cu grupuri din România la un eveniment de mare frumuseţe, foarte interesant şi spectaculos, care include defilări (parade) cu giganţi, spectacole cu foc (focuri de artificii), turnuri umane (castele) şi multe alte activităţi tradiţionale catalane
Ne-am întors din concedii cu forțe proaspete, ne pregătim să intrăm în atmosfera de poveste și abia așteptăm să înceapă Festivalul Baroc Timișoara.
Hoy inauguramos oficialmente una colaboración entre Via Rumania e Hispatriados (www.hispatriados.com).
Miercuri, 17 aprilie, Timişoara. Asociaţia Via Rumania Cultura a promovat cultura şi obiceiurile spaniole pe parcursul Zilelor Culturii.
Han empezado las clases.. y las calles se llenaron de alumnos con enormes mochilas.
Via Rumania Cultura propune un nou eveniment De această dată vrem sa facem din Timiș un loc mai curat, mai frumos și implicit mai sănătos prin participarea la curățenia generală organizată de Let’s do it Romania!
Ieri m-am întalnit cu Octavia să căutam împreuna rețeta perfectă spre Barcelona. Nimic mai simplu, am pus o lingurită de zambete...
Mesaje către românii din Spania cu ocazia Zilei Europei.
Ideea de sinergias ii aparține lui Julian Lorenzo, vizitând Muzeul Reina Sofia din Madrid, cand a fost atras de lucrarea pictorului francez Yves Klein.
¡Feliz Sant Jordi! Trandafiri și cărți. 23 aprilie. Barcelona. Astăzi este ziua dedicata celebrarii patronului spiritual al Cataloniei, Sant Jordi.
Cărticica de rețete spaniole de Sonia Cejuela conține secrete gastronomice! Paella, Gazpacho și Tortilla de patatas sunt doar câteva dintre ele. Poftă bună! :)
Sonia Cejuela a învăța participanții la curs cum pot găti rețete spaniole șimple si foarte gustoase. Printre rețete s-a aflat paella, gazacho și tortilla de patatas!
„El diario en la literatura femenina” este un material de curs pregatit de Maribel Alvarez pentru Zilele Culturii Spaniole și este destinat vorbititorilor de limba spaniolă ce doresc să dobândească noi informații legate de literatura spaniolă.

El diario en la literatura femenina - Curs de Maribel Alvarez

Vizualizeză  apăsând click aici!

 

www.viarumania.com